Rätta tavellisten

Om du är på jakt efter en tavellist, vare sig detta är för att visa upp tavlor eller konst eller något annat på, kan det kännas lite svårt att hitta den rätta tavellisten många gånger. Den goda nyheten är dock att det faktiskt brukar gå, men det kan i vissa fall (framför allt om tavellisten man vill skaffa är lite mer ovanlig på något vis) kräva att man tittar runt hos flera olika återförsäljare. Så vart kan man då vända sig om man vill köpa en tavellist? Här kommer några tips:

Vanliga inredningsaffärer

Tavellister är ju numera så eftertraktade att de säljs lite överallt. Därför har de allra flesta inredningsaffärer i Sverige idag några tavellister i sitt sortiment också. Känner du till inredningsbutiker eller varuhus där du bor, vars stil du gillar, kan de vara värda att besöka, för att se om de inte har passande tavellister för dina behov också. Tänk på att många butiker av det här slaget numera har hemsidor, där man kan kolla vad de har för sortiment utan att behöva ge sig iväg till butiken själv. Så att kika på hemsidan först kan vara ett bra sätt att spara lite tid.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av tavellister

.

Varuhus som säljer lite av varje

Även stora varuhus, som även har en inredningsdel så klart, kan ha vissa tavellister i sitt sortiment, av samma anledning som inredningsbutikerna har detta. Glöm därför inte heller att besöka varuhusen som finns på din ort.

Hitta den rätta tavellisten

Nätbutiker

Detta är det bästa knepet för det mesta, när det är så att man inte hittar det man söker i de vanliga butikerna, och tavellister är inget undantag till denna regel på något vis. Det finns nämligen en hel uppsjö med nätbutiker som säljer tavellister av alla möjliga tänkbara slag. Du hittar vidare dessa ganska enkelt med hjälp av vilken sökmotor som helst, så detta är absolut inget som kräver några som helst förkunskaper eller liknande.

Konstbutiker

Länge var ju dessa de enda butikerna som sålde tavellister överhuvudtaget, så det är egentligen inte så överraskande att man även numera kan hitta tavellister i konstbutikerna. Dock är de flesta av de tavellister man hittar i konstbutiker anpassade för just konst av olika slag, och de kan ofta även vara lite mer exklusiva än de tavellister som säljs på annat håll. Detta är inte alltid det bästa alternativet för dig som vill skaffa en tavellist med en billig budget, men är det riktig konst som ska ställas på tavellisten, är detta ofta en investering väl värd att göra, då ”riktiga konsttavellister” ofta gör att konsten kommer mer till sin rätta än annars.

Snickra ihop något på egen hand

Att skapa en tavellist på egen hand är nämligen inte alls så svårt som en del tror. Istället är det ett ganska enkelt hobbyprojekt, som även den som endast är lite händig kan klara av. Det finns även bra instruktioner för hur man gör på nätet, och antalet material som behövs är minimalt. Har du ändå varit sugen på att testa att snickra ihop något på egen hand, kan därför en tavellist vara ett jättebra alternativ.